Halaman

Translate

Sabtu, 6 Julai 2019

Cara Dapatkan Subscriber untuk Youtube

youtube,subscribe,subscriber
image source :google.com



Cara dapatkan Subscribe YouTube. Sebenarnya takda cara specific pun. Kalau Syarikat Muzik memang senang nak dapatkan subscriber sebab memang ramai yang suka dengar muzik.

Kalau buat video video kontroversi pun memang ramai yang akan subscribe sebab memang manusia ni ramai yang busy body.

Video berkualiti tinggi memang ada yang akan subscribe tapi biasanya video untuk review produk, Jalan jalan ke OK la memang orang suka juga la Biasanya geng geng Mat Salleh banyak la buat video jalan jalan ni.. dan ramai yang akan subscribe sebab suka tengok mat salleh. Kalau kita yang buat jarang nak berjaya.. Entahla.. Aku pernah cuba buat sambil pegang tripod dan respon masyarakat bila tengok ialah mereka pandang dengan pandangan yang menjengkel kan aku balik. Entahla mungkin diaorang kata dalam hati konon mat salleh la tu. Kalau mat salleh tak pula.. siap lambai lambai.. senyum balik dengan mat salleh tu.. Rasis je kan :).

Yang penting kawan kawan kena subscribe dulu.. Tu pun ada yang buat buat tak acuh je bila kita minta tolong ni. Minta maaf sebab tiada tips yang dapat aku ajar. Aku baca yang orang tulis pun susah ja nak dapatkan subscriber.. takkan nak buat video video merapu pulak.

Okla saja je ajak borak borak ni. Aku baru take over sebagai pemilik penuh channel dibawah ini.

Minta tolong subscribe ye.. Kalau tak korang siapa lagi yang aku boleh mintak tolong.. Video buat banyak pun subscriber sikit je... OK link dibawah tu.. Subscribe dulu.. Nanti bila free layan la video dalam tu yer..

Klik gambar pun boleh 


weschairs,superchairs channel,buka minda,itik malaysia,malaysian duck
credit image : daily express



Subscribe link --.> https://www.youtube.com/channel/UCZn3pu23jf5cFYMCypRzlig?sub_confirmation=1

Channel >>> https://www.youtube.com/watch?v=XnXZhadW91M

Selasa, 25 Jun 2019

Lima Ciri Orang Berjaya



tulip flower,bunga tulip,amsterdam,ciri ciri orang berjaya,hidup bebas tanpa hutang,hutang banyak nak buat macamana?


5 CIRI ORANG BERJAYA

1. BERFIKIR BESAR
Kalau hendak sesuatu target kena higher. think big. bukan sekadar melepskan batuk di tangga. hari ini org yang gagal nak berimpian pun takut.

2. FOCUS
Bila kita focus kita sedang menolak satu satu cabaran yang datang dengan mudah. kita just besarkan apa yang kita nak.

3. BERADA DI DALAM CIRCLE POSITIF
YA.. Ini sangat penting. Kawan kita menentukan pemikiran kita. pemikiran kita menentukan pendapatan kita. org berjaya sering support each other untuk sama sama berjaya. sering beri galakkan satu sama lain.

4. PLANNING
Apa sahaja mesti kena apa plan. PLAN A, B, C. supaya tahu nak buat apa. Bersedia sebelum melakukan sesuatu.

5. REFLEKSI
Apabila sesuatu perancangan yg dilakukan berjaya atau pun tidak mereka sentiasa melakukan refleksi supaya mendapat hasil yangg luar biasa untuk misi seterusnya.

Selamat maju jaya🙋

mode raya lagi ni...he he

Khamis, 13 Jun 2019

Maaf Tiada Emas Olimpik Dari Saya - Datuk Lee Chong Wei



lee chong wei bersara,pengumumam lee chong wei bersara

Putrajaya – Datuk Lee Chong Wei akhirnya mengumumkan persaraannya pada hri ini 13 Jun 2019. Beliau mengumumkan persaraannya dalam sukan badminton akibat masalah kesihatan yang dihadapinya. Menurutnya lagi  beliau memerlukan latihan intensif sekiranya ingin meneruskan karier beliau , bagaimanapun latihan ini akan mengundang bahaya kepada kesihatan beliau sendiri. Beliau mengihidap kanser hidung.

Jelas bekas pemain nombor satu dunia itu, ia adalah keputusan paling sukar pernah dibuatnya, namun selepas berfikir panjang termasuk mendapatkan pandangan serta nasihat dari isterinya Datin Wong Mew Choo.  


lee chong wei ,penang malaysia,putrajaya,lee chong wei announce retirement


"Saya akhirnya membuat keputusan untuk menggantung raket selepas sambutan Aidilfitri tempoh hari, ia adalah keputusan berat untuk saya tetapi apa yang paling penting adalah isu kesihatan saya," katanya.


all england winner,malaysia all england champion,lee chong wei win all england
Datuk Lee Chong Wei - All England


Beliau juga memohon maaf kerana tidak dapat menghadiahkan emas olimpik kepada rakyat Malaysia.
Chong Wei ditemani Syed Saddiq, Norza dan juga Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Steven Sim Chee Keong ketika menyampaikan pengumuman berkenaan.

Selepas 19 tahun mengabdikan diri dalam sukan badminton, akhirnya beliau bersara jua.
Sudah tentu kelibat beliau akan dirindui oleh jutaan rakyat Malaysia. Apa pun selamat bersara Datuk Lee Chong Wei. Pemain nombor satu Malaysia dalam sukan Badminton. Terima kasih buat Lee Chong Wei ..legenda badminton dunia..!

klik video!



Malaysia number one badminton player,pemain badminton nombor satu dunia,chong wei vs lin dan

Terima Kasih Datuk!


Ahad, 19 Mei 2019

Kadar Zakat Fitrah Seluruh Negeri 2019



Pendahuluan
Zakat Fitrah merupakan kewajipan fardhu ain ke atas setiap orang Islam. Kewajipan yang dilaksanakan di bulan Ramadhan ini bertujuan membersih dan menyucikan jiwa mereka yang berpuasa daripada perkara yang sia-sia dan seterusnya bayaran fitrah tersebut dapat digunakan untuk membantu fakir dan miskin membuat persiapan menyambut Hari Raya.

Inilah di antara keindahan Islam di sebalik pensyariatan sesuatu ibadah kepada penganutnya. Sesungguhnya peranan zakat dalam membina sosio ekonomi dan sosial masyarakat Islam amatlah penting dan mesti dihayati sepenuhnya oleh setiap muslim.


zakat fitrah,zakat,fitrah,kadar zakat fitrah di Malaysia


KADAR ZAKAT FITRAH MENGIKUT NEGERI BAGI TAHUN 2019/1440H:

1. Sabah: RM7.00
🔊Bahagian Zakat & Fitrah MUIS

2. Melaka: RM7.00
🔊Zakat Melaka
🔊Majlis Agama Islam Melaka - Rasmi

3. Perak: RM7.00,RM14.00 & RM21.00
🔊Zakat Perak-MAIPk

4. Kedah: RM7.00,RM14.00 & RM21.00
🔊Lembaga Zakat Negeri Kedah Darul Aman

5. Pahang: RM7.00
🔊Pusat Kutipan Zakat Pahang
🔊Majlis Ugama Islam & Adat Resam Melayu Pahang

6. Johor : RM7.00 & RM10.00
🔊Majlis Agama Islam Johor

7. P.Pinang : RM7.00
🔊Zakat Pulau Pinang

8. N. Sembilan : RM7.00
🔊Perbadanan BaitulMal Negeri Sembilan

9.W.Persekutuan :RM7.00
🔊Pusat Pungutan Zakat
🔊Baitulmal MAIWP
🔊Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan

10.Sarawak:RM7.00
🔊Tabung Baitulmal Sarawak

11.Terengganu RM7.00
🔊Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu-Official

12.Selangor : RM7.00
Lembaga Zakat Selangor

13. Perlis: RM7.00
🔊Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs)

14. Kelantan RM7.00
Majlis Agama Islam & Adat Istiadat Melayu Kelantan

"ZAKAT BUKAN SEKADAR ZAKAT FITRAH"

Rujuk Zakat Negeri masing-masing bagi gambaran kutip & agih zakat yang sebenar.


kredit sumber : FB Kisah Zakat Malaysia



Daripada Ibnu Umar : Sesungguhnya Rasulullah s.a.w telah memfardhukan Zakat Fitrah pada bulan Ramadhan dengan kadar satu gantang daripada tamar atau satu gantang daripada gandum ke atas setiap yang merdeka dan hamba, lelaki dan perempuan di kalangan orang-orang Islam.


Selasa, 7 Mei 2019

BANK SIMPANAN NASIONAL SWIFT CODE



Bsn Malaysia,BSN,Swift code for BSN


Assalamualaikum..dan selamat sejahtera

Berikut ialah swift code untuk Bank Simpanan Nasional.

SWIFT Code

BSNAMYK1


BSN baru ada swift code ni. Dulu tiada. Sengaja saya catit dalam blog ini untuk rujukan sendiri dan kepada sesiapa yang memerlukan. Swift Code ini penting juga kalau nak buat pemindahan wang ke akaun bank di Malaysia.

Contohnya saya sendiri ada membeli saham dalam e-trade di Amerika Syarikat. Apabila saya nak jual saham inii maka saya perlu buat transaction pemindahan wang jualan share ke bank di Malaysia. Jadi swift code ni la salah satu elemen yang membolehkan duit di transfer masuk ke akaun bank di Malaysia.
Swift Code breakdown
SWIFT Code

BSNAMYK1

Bank Code

BSNA

Country Code

MY

Location Code

K1



OK semoga bermanfaat dan jumpa lagi..
Arigato gozaimas!

*saya kata ganti bagi aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...