Halaman

Translate

Selasa, 3 Julai 2018

Kartun terbaik ERA 80'an dan 90'an (Nostalgia dulu-dulu)


Sebelum kemunculan Naruto,inilah kartun-kartun yang mungkin ayah atau abang korang yang tua-tua tu layan. Kebanyakan kartun zaman ini dianggap terbaik juga sebenarnya hingga ada diangkat ke layar perak

kartun duck wing duck
I am the terror
DUCKWING DUCK


duckula,british cartoon
Count Duckula



inspector gadget song,lagu inspector gadget,kartun inspector gadget
INSPECTOR GADGET
kalau tak sebab anjing dan anak saudara dia, Nancy , jangan haraplah kes boleh selesai
GO..gadget go...





galaxy robot,kartun robot,robot terkuat dialam semesta
Galaxy Cyclone Bryger



kartun centurions,power xtreme

centurion cartoon,80's TV,siri kartun kegemaran tahun 80an
CENTURIONS -Power X-treme




galaxy,ranger,ranger angkasa,bunga angkasa,roket,bulan

Adventures of the Galaxy Rangers





GI JOE army,gi joe,G.I.Joe
G.I.JOE



kartun dulu-dulu,kartun hebat tahun 80'an dan 90'an
Jayce and the wheeled warriors


jem and the holograms,lagu terbaik dalam siri cartoon,best cartoon songs
Jem and the holograms 
penuh dengan lagu-lagu yang best. Intro dia punyer lagu pun dah best..layan



jem cartoon,hilary duff,disney cartoon,lonely tune
dah dibuat movie pun




kartun 80'an,galtar
Galtar and the golden lance
Power pedang dia boleh cantum dan pecah dua



panah ajaib,hero pegang panah,terlajak laris

disney cartoon,lonely toons,bug bunny,kartun dulu-dulu
Dungeons and Dragons




He-Man, MAsters of the universe,Ranger became the mighty battle cat
HE-MAN



He-Man and She-Ra transformation

SHE-RA, Princess of Power
SHE-RA 
Princess of Power



mask 80's cartoon,mask,spectrum got the secret weapon
MASK
ingat lagi ..kereta yang boleh terbang, motor boleh jadi helikopter ..tapi semua pakai topeng (MASK) bila lawan




macross saga,robotech,robotech cartoon
MACROSS


blue blue rain in my soul,hujan mospeada,do you remember,lonely soldier boy
MOSPEADA

mospeada song,lovely song from mospeada
watak utama





popeye the sailorman, eat spinach,popeye eat spinach
Olive,Popeye dan Brutus

popeye and spinach,spinach has iron,makan sayur bayam,cara nak makan bayam,bayam,kenapa popeye suka makan bayam
POPEYE
I'm popeye the sailorman..tut tut..



TAlly hawks,wing the silver,silverhakws,kartun silverhawks
SILVERHAWKS

best cartoon ni..intro lagu pun best



best cartoon in television
Moonstar of limbo..musuh ketat geng Silverhawks ni







saber rider and the star sherriffs

SABER RIDER AND THE STAR SHERIFFS 
Intro yang best,satu-satunya robot koboi





logo thundercats,thundercats hoo,cheetara,pantro
logo legenda : THUNDERCATS


thundercats on loose,feel the magic,willykats,willykits,tygro,lion-O,Tygra,Panthro
THUNDERCATS..Hooooo

Rasanya semua orang tahu pasal kartun Thundercats ni..



transformers cartoon,kartun transformers,decepticon,autobot,autobot transform,Optimus prime,megatron
The Transformers
"More than meet the eye"
Rasanya semua orang tau pasal Transformers ni ,banyak dah buat movie. Tapi sejujurnya aku kureng suka dia punya movie,kartun dia lagi best 


kartun jepun popular tosho daimos,kartun jepun terbaik,robot dari jepun
Tosho Daimos
Dari pada treler/lori truck bertukar menjadi robot


VOLTRON defender of the universe,form feet and let,robot paling ganas di alam semesta,robot berkepala harimau,kartun terbaiik dulu dulu
VOLTRON
Defender of the Universe
Robot yang sangat garang 

Transformasi dari lima harimau menjadi robot gagah perkasa VOLTRON antara yang sempoi dalam kartun ini.


voltron transformation

wolverine,gambit,cyclops,storm,professor x,jean gray
X-Men 
kartun xmen ini antara yang paling aku suka

lagu intro yang sangat mendebarkan


Xmen opening theme




fire plane,firebird,burung phoenix,phoenix foundation

siri kartun terbaik 80an

battle of the planet,mengusung rindu,altimet,lagu terbaik dari altimet,ella usa
Battle of the Planets

rasanya pencipta kostum Power ranger dapat idea dari kartun ni la kot 




captain planet, five ring combine into one,go planet
Captain Planet
Hero alam sekitar ni ..musuh yang dia lawan semua jenis pengotor jugakla he he



miss invicible,mr fantastic,the thing
Fantastic Four



kartun klassik,gobots,megatron
Challenge of the gobots

gobots robot,penjajra janji awie,maya karin,nora danish mandi
ingat lagi tak kartun ni?




superheroes,heroes episod,kartun dulu-dulu
Plastic Man 
kartun lama ni


buka minda,peluangtercipta,kartun terbaik abad ini,peter parker,spider-man vs iron man
The Amazing Spider-Man



spiral zone,michael jackson history,bad,tocatta and fogue
Spiral Zone

bike,bajaj modenas,moto paling laju,cara nak check bunga tayar
spiral zone -earth most powerful soldiers



challenge of the superfriends,tanaman anggur di malaysia
Challenge of the Superfriends





the thunderbirds,kapal terbang hebat



kartun live,kartun 3d,kartun yang nampak macam orang betul
THUNDERBIRDS 
Biasanya ditayang waktu pagi, sapa yang bangun awal pagi boleh tengok citer ni..memang kagum sampai tertanya-tanya nampak cam orang betul, ke pakai topeng kulit (time tula) ..




japan cartun toriton,kartun jepun,budak ajaib dari jepun
TORITON
Dengan pisau kecil yang mengeluarkan cahaya beliau melakukan misi yang merbahaya




BEST CARTOON,great cartoon in the world,wany hasrita skandal,tajul,anuar zain bertunang dengan siapa
VISIONARIES

good life,buka minda anda,cara nak buka minda,tengok kartun yang sempoi
Knights of the magical light

kartun yang best era 80an dan 90an

Sebenarnya banyak lagi kartun yang best-best ni..tapi rasanya cukupla setakat senarai ini sahaja. Intro kartun-kartun ini pun banyak yang best, sahaja nak bernostalgia sikit.. 

Sekian jumpa lagi

#era80an #era90an #kartundulu #kartunlegend


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...