Halaman

Translate

Rabu, 9 Oktober 2013

MAYBANK SWIFT KOD

MAYBANK SWIFT KOD / Maybank Swift Code

maybank, swift kod for maybank,maybank swift kod


MAYBANK SWIFT CODE ADALAH MBBEMYKLXXX

Lain-lain kod Maybank boleh klik kat bawah tu yer..

Mungkin ramai yang tak tahu apa itu Swift Code ni..Secara ringkasnya ialah apabila kita hendak melakukan pemindahan wang secara talian atau wire transfer dalam bahasa inggerisnya.Contoh bagi mereka yang bermain saham dalam E-Trade (Bursa Saham Amerika) ; pada masa nak jual kita boleh pilih samada melalui cek atau secara talian.Kalau secara talian salah satu perkara wajib ialah Swift Kod ini. Dari E-Trade kita boleh secara terus transfer duit ke akaun bank kita. Mungkin ada yang ternganga tak paham tapi takpela ini sekadar info sahaja.Buat mereka yang tercari-tercari Swift Code ini tahniah kerana anda telah sampai disini.

Salah satu kata kunci yang menarik masuk ke blog aku ini ialah MAYBANK SWIFT CODE, jadi aku permudahkan lagi pencarian mereka ini. Sebelum ini dalam entri aku yang terawal aku dah bercerita tentang Swift Kod ini. Untuk Swift Code bank-bank di Malaysia dan penerangan lain tentang Swift Kod ini, anda boleh rujuk di sini :



p/s : penggunaan dua perkataan code dan kod adalah disengajakan..harap maklumJ

12 ulasan:

  1. baru tau tentang swift kod ni..hehe

    BalasPadam
  2. amat penting SWIFT CODE ni kalau nak buat transaksi luarnegara.

    BalasPadam
  3. saya baru tau pasal swift code ini.ada kah kod ini mengikut negeri atau mengikut setiap cawangan yg ada dalam sebuah negeri.contoh d sabah maybank ada banyak cawangan nya d buka..mcm mana itu??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye Kalau ikut kan cawangan pun ada jugak kod nya.. Bagaimana pun Untuk lebih senang guna sahaja swiftkod bank yang utama iaitu kuala lumpur

      Padam
    2. Ye Kalau ikut kan cawangan pun ada jugak kod nya.. Bagaimana pun Untuk lebih senang guna sahaja swiftkod bank yang utama iaitu kuala lumpur

      Padam
  4. jadinya kalo maybank kan bnyk swiftcode , kalau guna mana2 salah satu pun takpe kan ?

    BalasPadam
  5. jadinya kalo maybank kan bnyk swiftcode , kalau guna mana2 salah satu pun takpe kan ?

    BalasPadam
  6. Kalau kita nak up iklan berbayar d FB, dia akan minta kod ZIP. Kod ZIP tu swiftcode ke? Mohon bantuan & penjelasan ye...

    BalasPadam
  7. Pening juga nak pilih swift code ni.Ada yang kata ikut branch dan ada yang kata ikut jer swift kod utama MBBEMYKL. Ada juga yang saya dengar kena ikut swift code berpandukan jenis akaun samaada islamil atau jenis konvensional. Entahla yang mana satu betul pun tak taulah

    BalasPadam
  8. NASIB BAIK AWAK BUAT ENTRY PASAL CODE NI...SAYA DAH PENING BILA NK MINTAK REFUND DARI AIRASIA ..GUNA CODE...XPERNAH TAHU PASAL CODE INI.

    BalasPadam