Halaman

Translate

Rabu, 20 Ogos 2014

Ayat keliru dalam English


Dalam sehari-hari kadangkala kena juga tulis dalam english ni. Ada sesetengah perkataan tu sama ejaan tetapi berbeza penggunaan.Kadang-kadang kita sendiri keliru dengan ayat yang kita gunakan. Jum belajar serba sedikit..

kamus english amerika,kamus,kamus english terbaik


Rabu, 13 Ogos 2014

Asal-usul nama negeri Selangor

Asal usul negeri Selangor

the flag of selangor,bendera negeri selangor,selangor malaysia,kelab bola selangor
Bendera selangor


Ada sesiapa yang tahu tak? Sebenarnya banyak cerita juga yang dikaitkan dengan asal usul nama negeri Selangor. Seorang pahlawan yang dalam perjalanan ke utara telah tertewas digangggu seekor langau ketika berehat ditebing sungai. Pahlawan tersebut akhirnya telah meneroka kawasan tersebut dan dijadikan penempatan bernama se-langau yang mana lama kemudian menjadi Selangor.

Rabu, 6 Ogos 2014

Britain dan UK adalah berlainan

bendera great britain,bendera united kingdom
negara mana?


Britain dan United Kingdom adalah berlainan. Jangan terkeliru pulak. Britain terdiri daripada England, Scotland dan Wales. Didalam United Kingdom pula terdapat Britain dan Ireland Utara.

Manakala Ireland bukan sebahagian UK

Britain and the UK are not synonyms. So use the terms correctly: Britain consists of England, Scotland and Wales. The UK comprises Britain and Northern Ireland.

Ireland is independent of the UK.

Sekadar berkongsi maklumat..jumpa lagi




Sabtu, 2 Ogos 2014

Mentaliti sampah (2)

Salam aidilfitri sekali lagi..

Amacam raya? Best tak? Banyak ke duit habis..ha ha.Mesti mood raya tu tengah menebalkan? 


Baiklah jum tengok entri aku kali ini. Layan gambar dulu ok.



buka_minda,peluangtercipta,sampah_masyarakat
nampak tak??


kayu pengukur,alexa_the_best_yardstick,alexa_rank,alexa rank,how alexa indexing your blog
nampak tak?? Mana hilangnya??


ubat sakit mata,peluangtercip@blogspot.com,alexa_ranking,alexa_is_the_best_method,alexa_method,apa itu alexa,siapa alexa
Apa benda ni??


pondok merah,gadis_bogel_dalam_van,alexa_itu_apa,whois alexa,burit_merah,gadis_penang_bogel,melayu boleh
nampak tak??


Inilah mentaliti sampah. Aku pernah buat artikel berkenaan ini dulu, sebab tu tajuk entri ini pun ada huruf 2. Maknanya entri aku yang ke-dua la berkenaan isu ini. Entah kenapa mereka ini buat begini, tiada malukah? Nampak tak gambar diatas bagaimana halangan diletakkan dikawasan parking. Aku rasa kalau tiada halangan mesti semua dapat parking dengan mudah, bukannya tiap masa korang parking pun betul tak? Ada juga yang membina pondok parking sendiri tanpa rasa malu iskh..memang meluat dan menyakitkan mata jer tengok.

sakit hati nak buat apa?,apa itu alexa?,dimana nasha aziz tinggal,alexa_ranking,alexa,awek uitm main dengan pensyarah
Sampah sebenar