Halaman

Translate

Jumaat, 24 Ogos 2012

Genting School Holiday


Advertorial post

It’s School Holiday !!!
Genting. Go All Out & Play !
Forget About Time Table: wake up call at 6, Breakfast at 6.30, Homework at 7, Tuition at 9,…..  It’s time to play!!! 
Here are MUST Dos in Genting this school holidays.


MUST SEE
Genting International  Magic Festival 2012
We Love mystery & surprises! That’s why we are extremely thrilled that 8 award-winning magicians from Superstars of Magic 2 are here to dazzle us with their spectacular acts! Join us from 18 August to September to witness this amazing experience.


MUST EAT
Bubbles & Bites
We have a swanky new dining outlet! Come drop by, pop some bubbles and grab a bite! Bite in our “Simply Fresh hamburger” 
MUST EAT
Genting Mooncakes
Moon cake festival is a season of re-union with family & friends. Make sure you bring home some authentic moon cakes to share together with exchanging stories…
MUST EXPERIENCE
Genting Theme Park
There’s so much of excitement & fun at our Indoor & Outdoor Theme Park with loads of thrilling adventures for everyone.




LOADS of Exciting Itinerary!!
Snow World (Coming Up)
Outdoor Theme Park
Indoor Theme Park
Water Park
Sky Venture
Flying Coaster
To have bowling game
Ripley's Believe It Or Not!
Archery
To have my favourite movie
Fun time at video game park
Q-Center (Snooker & Pool)
Cyberworld



A fresh air trip in the cable car
Just want a relax stay in Genting
Have a nice brew coffee
Enjoy the fresh air & the cool weather
A Good Friend Gathering
Shopping
Relaxation SPA
Visitor Gallaria

To watch international show
To watch concert

Visit Strawberry Farm
Visit Orchid Farm
Visit Mushroom Farm

Enjoy varieties of foods
Dine at the new opening outlet “Bubble & Bites” – Contemporary western dining delight
Enjoy International Buffet


Enjoy the jungle tracking at Awana Genting
Eco Sport at Awana Genting

boboiboy

-Selamat Bercuti-

Ahad, 19 Ogos 2012

Genting International Magic Festival 2012




Kepada anda yang suka menyaksikan pertunjukkan silap mata, boleh menyaksikan festival magik ini di Genting Highland. Dibawah ini aku lampirkan aturcara-aturcara yang telah disusun (english).Pihak Genting telah menyertakan biodata2 ahli silap mata ini bagaimanapun aku mengambil keputusan untuk tidak meletakkan biodata mereka sebab terlalu panjang nanti jadinya, letak gambar pun jadilakan.So, please  read the information below carefully :


Genting International Magic Festival:-

-          Showcase International Renowned Magicians, Magical Buskers & Magical Exhibits, all under 1 roof - Malaysia.
-          Produced & Directed by an Independent Malaysian.
-          Covers 3 Unique Events within the period of 40 days
1.       International Magical Buskers
2.       International Magic Factory
3.       Superstars Of Magic 2, 2012


MAIN HIGHLIGHTS: Superstars Of Magic 2
Date      : 18/08 – 09/09/2012
             : 25/08/2012 (Extra Matinee Show @ 4.00pm)
Time      : 9.00pm
Venue  : Genting International Showroom

The magic is back at Genting with Superstars of Magic 2 as 8 new magicians are set to dazzle you with their spectacular acts. Prepare to be amazed once again as they perform their grand illusions so fast, your mind will tell you they’re real. Don’t miss these renowned award-winning magicians as they set out to amaze you with their stunning and extravagant performance once again at Resorts World Genting.

Presenting the grand illusionists that will astonish you: “The World’s Greatest Escape Artist” – Dean Gunnarson, “The Great Illusionists” – JC Sum and ‘Magic Babe’ Ning, the “World’s Best Variety Act” – Charlie Frye & Co., “Europe’s Best Pickpocket Artist” - Christian Lindemann, “Stage Comedy Magician of the Year” – Chipper Lowell, “France’s Card Manipulation Champion” – Nestor Hato, the “World’s Best Quick Change Act” – Sos and Victoria Petrosyan, and “The World’s Youngest Manipulation Artists” – Sos and Tigran Junior.

Don’t miss out on this chance to witness in person an amazing magical experience. Grab your show tickets now and see if you can tell how they did it.


International Buskers
Date      : 01 – 15/08/2012
Time      : 12.00noon onwards
Venue  : Resort wide

Be mesmerized with our international magic buskers as they make their rounds at our resort in line with our magic theme this season. They are no ordinary buskers but are among the best in their field, all brought together from all over the world to one place with only one purpose – to entertain your family, your friends and yourself.

Be sure to keep an eye out for them when you are here at the resort. Trust us, you won’t be disappointed.
  
International Magic Factory
Date      : 15/08 – 02/09/2012
Time      : 10.00am onwards
Venue  : Universal Walk, First World Plaza
Here’s your chance to dazzle your family and friends with your very own unique magic performance. With the help of these international magic products, they will think that you have a special uncanny ability to perform a unique magic act that is otherwise not seen locally. A total of 8 international vendors will be here to present their magic wares at First World Plaza, offering you a wide and unique selection that will enhance a very basic magic act into something that looks complicated. No magic skills and experience are required as these products are easy to use. But you will need to find your beautiful assistant on your own.


Magic Workshop 
Date      :   24 - 25/08, 31/08 - 02/09 & 07 - 09/09/2012
Time      :   2.00pm 
Venue  :  Genting International Convention Center, Meeting 7 & 8

It is not every day that one is given the chance to learn from the best, but we are offering you an opportunity not-to-be-missed. Emulate the professionals by attending their workshops and see how they did their tricks. It is one thing to see the secrets on TV, but the chance be taught by one of these professionals in person is a worthwhile experience.

Workshop Sessions
24 August 2012
: Charlie Frye
25 August 2012
: Chipper Lowell
26 August 2012
: Christian Lindemann
31 August 2012
: JC Sum
1 September 2012
: 'Magic Babe' Ning
2 September 2012
: Christian Lindemann
7 September 2012
: Charlie Frye
8 September 2012
: JC Sum
9 September 2012
: 'Magic Babe' Ning


·         For further information, please visit website at www.rwgenting.com or contact hotline: 03-27181118.
·         Genting International Magic Festival URL Link: http://www.rwgenting.com/en/entertainment/2012/gimf/index.htm
-          Movie Clip Link:











Sabtu, 11 Ogos 2012

New Snow World (Genting Highland)


Lembaran Fakta SnowWorld di Laman Web




Pengenalan
Lokasi: Aras T2A, First World Plaza
Suhu: -6 ° C
Area: kaki persegi 22.8k (Winter Wonderland Terbesar di Malaysia)
New SnowWorld  adalah tarikan baru  seluruh rumah dan fantasi keajaiban tinggi kayangan di puncak! Alami tarikan baru ini apabila anda berjalan ke SnowWorld di First World Plaza. Memaparkan konsep musim sejuk pusat bandar dan Warisan Dunia , pemandangan seluruh sekitar akan menjadi tempat yang hebat untuk mengambil foto.
Harga Tiket
Harga tiket adalah termasuk jaket,kasut, sarung tangan dan size(jika ada) .
Category
Normal (RM)
Genting Rewards Card (RM)
Adult
25.00
23.00
Child / Senior Citizen
23.00
21.00
         *harga mungkin berubah tanpa notis pemberitahuan
Express Lane: Not Available

Jam Operasi
Normal
Malaysia School Holidays &
Public Holidays
Monday - Friday
10:30am - 10:30pm
09:30am - 11:30pm
Saturday / Eve of Public Holidays
09:30am - 11:30pm
09:30am - 12:30am
Sunday
09:30am - 10:30pm
09:30am - 11:30pm
      *Jam operasi mungkin berubah tanpa notis pemberitahuan
Syarat & Peraturan
Pastikan: -
• Rujuk kepada keperluan ketinggian
 min. tinggi: 4 kaki; makvs. 65kg berat untuk menaiki Run Cresta
* Tiada had  berat dan had ketinggian untuk memasuki SnowWorld.
Sedikit peringatan: -
• Tidak merokok
• Tiada Kamera, Kamera Video & Telefon Bimbit
• Tiada Makanan & Minuman
• Tiada Kereta Bayi & kerusi roda
• Tiada Selipar atau Heels (tumit tinggi)
• Seluar Bermuda atau Seluar pendek – tidak dibenarkan

Orang yang berikut TIDAK sesuai melawat disini : -
• Pelawat yang menghidapi asma
• Wanita hamil

Tarikan Utama
Anda boleh menikmati pemandangan indah sepanjang perjalanan menyusuri lorong dan cerun yang disediakan. Disetengah-setengah bahagian akan disediakan gerai-gerai jualan dan juga tempat untuk beristirehat.
     Melalui jalan yang autentik ini anda akan menemukan lampu-lampu yang berkelip-kelip mengikut irama daripada tetingkap kedai seperti English Tea Shop, French Bakery, Italian Pizzeria, terompah Belanda,Cokat Switzerland untuk mengalami budaya dan warisan beberapa Negara.
Skim Animasi Cahaya LED
           Bersiar-siar di jalan-jalan pusat bandar salji ini, anda akan kagum dengan skim cahaya unik yang secara beransur-ansur akan mengubah SnowWorld dari siang hari yang ceria ke waktu malam yang ajaib


Titik peninjau (lookout point)
         Terdapat banyak tempat-tempat tarikan dan sudut di kawasan yang bertema pedalaman disamping  menyediakan latar belakang yang cantik untuk pengambaran visual yang menakjubkan. Menaiki tangga ke istana aneh yang bertentangan dengan jalanraya di pusat bandar yang menarik dan indah. Berdiri tinggi di pusat podium akan memberi anda visual persekitaran keseluruhan, dan juga merupakan tempat yang hebat untuk mengambil beberapa keping gambar.


Rumah panas (Warm House)
         Satu lagi tarikan yang terletak di diliputi disini ialah rumah panas yang hangat. Singgah diruang ini jika anda mahu untuk berehat sebelum meneruskan penggembaraan dunia salji!

Arca ais + Play Slide + Cresta Run Slide + bola salji Masa

       Anda akan mengagumi ukiran ais yang menakjubkan pada paparan apabila anda bermain-main di dalam salji. Bagi yang sukakan cabaran, mengambil putaran pada Slide Main atau Cresta Slide Run yang pasti akan mencuri nafas anda!



Ahad, 5 Ogos 2012

Bloglist Santai Leeza Ogos


Jom Masuk Bloglist OGOS Santai Leeza





Buka Minda



Sapa-sapa yang nak blogwalking ke nak berkenalan ke bolehla berkunjung ke Santai Leeza..he he rasa janggal pulak apa yang aku buat ni tapi xpala tolong menolongkan?

Dikesempatan ini juga aku mengambil peluang mengucapkan terima kasih pada Pari-Pari Putih, Kesuma Angsana, Azlan Z,Kyle Kesha,Ajax85, Bitt (doubleIS),Krupkraps,Kyra,Farah nabila, Googlefan,Faiz Roslay,Faridah Md Noor,Alieza Dayasari,Shazmawani Razali,Cik Myra, Roha, Encourage One Another dan semua pembaca blog aku ini..

Jenuh jugak nak taip nama sorang2 dan nak paste link, mujur x ramai follower kalau x kematu la jejari aku ni he he he..

Ngomel sket.
Aku cuma guna template standard jer untuk menulis blog, tetapi dah mengalami pengubahsuaian berulang-ulang kali. Kadang2 aku rasa rindu pada daun2 yang berguguran yang aku letak dulu yelah terhibur gak rasanya. Dalam explorasi aku ni, banyak jugak blog yang bersifat informatif seperti aku namun karya aku tetap tersendiri (puji diri la pulak). Dengan galakan yang aku terima, harapan agar aku tak kering idea untuk berblogging.Kepada umat Islam seantero dunia.. Selamat Berpuasa..